Keresés

Már meg is szüntettek egy segélyt Miskolcon

Nincs többé adósságkezelési szolgáltatás Miskolcon az új, szociális ellátásokat tartalmazó rendelet szerint. A támogatás eddig azoknak járt, akik elmaradtak a rezsivel, a lakbérrel, vagy a hitel törlesztőrészletével. Az új rendeletre azért volt szükség, mert a kormány márciustól több segélytípust az önkormányzatok hatáskörébe utal.

Megszűnik Miskolcon az adósságkezelési szolgáltatás a városi közgyűlés által elfogadott új rendelet szerint. A támogatást eddig azok kapták, akiknek legalább hat havi, 50.000 forintot meghaladó távhő-, víz-, lakbér-, vagy hiteltartozásuk volt. Az új rendeletre azért volt szükség, mert az állam márciustól több segélyfajtát az önkormányzatok hatáskörébe utal, és rájuk bízza, hogy milyen feltételek mellett, mekkora összegben osztják ki azokat. Az új rendelet szerint a megszűnő ellátások helyébe lépő települési támogatás Miskolcon csak gyógyszertámogatást és lakásfenntartási támogatást tartalmaz. Hogy pontosan milyen segélyek szűnnek meg, és hogy ezek kiket érintenek, arról itt írtunk korábban.

Ahogy korábban megírtuk, a változások a Policy Agenda számításai szerint több mint 600.000 embert érintenek, és azt mondják, a kormány hiába támogatja a szegényebb településeket, ez nem lesz elég a pótlásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint viszont senki sem fog rosszabbul járni. Eddig két település volt ismert, ahol már megjelent a márciustól hatályos rendelet:  Egercsehiben csökkent a gyógyszersegély plafonja és a lakásfenntartási támogatás is, Dorogon pedig teljes egészében a polgármesterre bízták, hogy kinek ad települési segélyt.

A miskolci változásokkal hamarosan részletesebben is foglalkozunk majd.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!