Keresés

Már több mint tízen adták vissza kitüntetésüket Bayer Zsolt miatt

Galkó Balázs színész és Bruszt László szociológusprofesszor is visszaküldi lovagkeresztjét Áder Jánosnak.

Több mint tízen adták vissza állami kitüntetésüket amiatt, hogy Bayer Zsolt publicista is megkapta ezt az elismerést. Galkó Balázs színész és Bruszt László szociológusprofesszor is visszaküldi a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét Áder Jánosnak – írja az Index. A 168 óra szerint három eves közgazdász is visszaadja a díjat.

Így már több mint tízen adták vissza állami kitüntetésüket amiatt, hogy Bayer Zsolt publicista is megkapta ezt az elismerést.Az elmúlt két napban többen is bejelentették, hogy visszaadják saját lovagkeresztjüket és kitüntetésüket, miután a gyűlölködő blogbejegyzéseiről is ismert és ezekért meg is büntetett Bayer Zsolt újságírót a hét végén kitüntették ugyanezzel az állami elismeréssel.

Eddig:

Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa
Kenyeres István biotudós
Tóth Bálint matematikus professzor
Rózsa Péter újságíró
Péter Vladimir ötvös- és szobrászművész
Polgár András üzletember
és Krausz Tamás történész
jelezte, hogy visszaadja saját állami kitüntetését.

„A Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését” – ezt a magyarázatot küldte a Miniszterelnökség a 444 kérdésére, hogy miért döntöttek amellett, hogy csütörtökön a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntetik ki Bayer Zsoltot.

A Békemenetet szervező publicistát uszító cikkei miatt legutóbb májusban büntette meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság: egy novemberi írásában minden 14 évesnél idősebb menekültet potenciális gyilkosnak nevezett. Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti európai parlamenti (EP) képviselő 2014-ben nyert becsületsértési pert a publicista ellen, mert „ótvar, hazug idiótának” nevezte az osztrák politikust. 2013-ban a Kúria mondta ki, hogy zsidózott, amikor a zsidóságnak az orgoványi erdőben történt teljes kiirtásának elmaradásán sajnálkozott cikkében.

2013-ban médiatörténelmet írt, mert a médiaalkotmány életbelépése utáni első írott sajtós büntetését kapta meg. Az NMHH Médiatanácsa 250 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Magyar Hírlapot Bayer Zsolt Ki ne legyen? című publicisztikája miatt, amelyben a cigányokat nevezte kártékony állatoknak.

A 444 egyébként azt is megkérdezte a díjat megítélő Emmi-től, hogy nem tartják-e aggályosnak, hogy Bayer rendszeres szófordulata a „kurva, a geci, a rohadt féreg” és még egy sor másik vulgaritás. Erre azonban nem kaptak választ.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!