Keresés

Már szeptembertől 30 percesek lehetnek az alsósok tanórái

Új csengetési rend nem lesz: a maradék 15 percben játszani fognak a gyerekek.

Kedden is ülésezett a köznevelési kerekasztal, amely foglalkozott Palkovics László államtitkár múlt héten bedobott 30 perces tanóra-javaslatával. Az államtitkár múlt héten javasolta, hogy az alsó tagozatban legyenek 45 helyett 30 percesek a tanórák.

Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár most azt mondta, hogy ez nem jelent majd új csengetési rendet, a fennmaradó 15 percet játékos módon lehetne felhasználni. Ezt az új rendet szeptember 1-jétől már alkalmazhatják az iskolák, ezt a tárca maximálisan támogatja.

Sipos azt is mondta, hogy augusztus közepére elkészíti az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet azokat a tanmenetjavaslatokat, amelyek bár még nem változtatnak a kerettantervi óraszámokon, de a tananyag feldolgozásában jóval nagyobb szabadságot biztosítanak majd.

Sipos Imre a labdarúgás kerettantervéről is beszélt. Mint mondta, semmiféle kötelezettségről nincs szó, a lehetőségeket szeretnék színesíti, példaként hozta fel még a kézilabdát és kosárlabdát. Azaz heti két órára – ha megvannak a feltételek – választhatják, bevezethetik ezeket a tanterveket, több ilyen kerettantervet is lehet használni.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!