Keresés

Már Magyarkanizsáról is a horvát határra viszik a menekülteket a szerb buszok

Nagy a tülekedés a vajdasági kisváros menekülttáboránál. Minden EU-ba igyekvő menedékkérő igyekszik feljutni a horvát határ felé tartó buszokra.

Hatalmas a tülekedés Magyarkanizsán azoknál a buszoknál, amik a horvát határra viszik az Európia Unió felé igyekvő menedékkérőket. Ezt tapasztalták az Abcúg munkatrsai a helyszínen. A vajdasági kisváros melletti ideiglenes tábor elől Sid felé induló egy-egy buszra 60 ember fér, a tülekedőket a sofőrök igyekeznek csitítani.

A magyarkanizsai táborból eddig főleg a magyar határra igyekeztek az emberek buszokkal és taxikkal. A határt azonban keddre virradó éjjel lezárták a magyar hatóságok.

Sokan tanácstalanok. Egy fiatal srác az Abcúg munkatársától kért tanácsot, hogy Magyarország vagy Horvátország felé érdemesebb-e elindunia, mert neki fogalma sincs. Egy másik férfi amiatt aggódott, hogy a horvát határon sok az akna, és fél attól, hogy bajuk lesz. Azt mondta, ennek ellenére mindenképpen megpróbáják majd a bejutást, mert a magyar határ le van zárva, és nem tudnak átmenni Magyarországra.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!