Keresés

Már Horvátország felől is jönnek a menekültek

A menekültáradatra felkészül: Baranya megye. Csütörtökön már itt jöttek az Európába igyekvő emberek. Állítólag horvát rendőrök kísérik őket a határig, és legalább kétezren jönnek.

Több tucat ember lépte át a határt illegálisan Horvátország felől a dél-baranyai Illocska térségében csütörötkön – jelentette a Bama.hu. A lap szerint a környező településeken mindenütt nagy a rendőri készültség. Az eddig elfogottakat buszokkal szállították el, feltehetően Pécsre.

A lap szerint több ezren lehetnek még a horvát oldalon, ahol a horvát rendőrök kísérik őket Magyarország felé. Helyiekre hivatkozva azt írták, folyamatosan jönnek a határon át, be a faluba, ahol csütörtök délután nyolc rendőrautó volt, és három busszal szállították el őket.

A menekültek tömegeit éjszaka már Zombor felé vitték a szerb buszok a horvátok kérésére. Innen a bezdáni Duna-hídon át juthatnak horvát területre, a Baranya-háromszögbe A vajdasági Bezdán és a horvátországi Kiskőszeg (Batina) határátkelőre. Ez már a Drávaszög, ahol nincs természetes akadály a magyar-horvát határon.

A kormány korábban többször is jelezte, hogy ahol megjelennek a menekültek, oda kerítést fognak építeni. Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt a hét elején, hogy a román határon a Marosig  meghosszabbítják a kerítést, Orbán Viktor miniszterenök pedig szerdán német lapokban megjelent interjúkban említette, hogy a horvát határon is lesz kerítés.   

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!