Keresés

A magyarok fele szerint néha elfogadható a szex a másik beleegyezése nélkül is

Az EU-s átlagnál jóval többen vallják ezt a nézetet Magyarországon, a családon belüli erőszakot viszont szinte mindenki elítéli.

Az Eurobarometer idei felmérése szerint uniószerte a válaszadók több mint negyede, Magyarországon 47 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy bizonyos körülmények között elfogadható a szex a másik beleegyezése nélkül – írja a hvg.hu. A felmérést annak kapcsán végezték, hogy az Európai Bizottság 2017-ben kampányt indít a nők elleni erőszak megszüntetéséért.

Az Európai Unióban egészében ez az arány több mint 25 százalék. A családon belüli erőszakot ugyanakkor uniószerte a válaszadók 96 százaléka elítélte.

Az Európai Bizottság a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából közölte: napjainkban is sok lányt és asszonyt vernek meg otthona falai között, zsákmányolnak ki szexuálisan és gazdaságilag, zaklatnak az utcán, a munkahelyén, az interneten és sportolás közben, erőszakolnak meg, csonkítanak meg és kényszerítenek házasságra világszerte. Ez felmérhetetlen következményekkel jár a családokra, a közösségekre, a társadalomra és a gazdaságra nézve.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!