Keresés

Liechtensteini társaság vette meg a Népszavát

Övék lett a Szabad Föld és a Vasárnapi hírek is, utóbbi szerkesztőségét integrálják a Népszaváéval, de megőrzik a szellemiséget. A népszabadságos újságírókra is számítanak.

A lichtensteini székhelyű XXI Century Invest AG vásárolta meg a Népszavát, valamint a Geomédia-csoport médiaportfólióját: a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapokat, illetve a kiadó magazinjait – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A XXI Century Invest AG Kelet-Közép-Európában többféle befektetéssel rendelkező külföldi magánszemélyek érdekeltsége.

A cég szerint elkötelezettek a médiaportfólió fejlesztésére,és a közéleti lapok szellemiségének megőrzésére. A médiaportfólió operatív és szakmai irányítását a jövőben is a Geomédia magyar menedzsmentje gyakorolja.

A Vasárnapi Hírek és a Népszava integrált szerkesztőségben működik majd, még az idén lezárulhat az összevonás – közölte Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, aki szerint az integráció során Népszabadság-dolgozókkal is számolnak, ha „megoldódik a helyzetük”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!