Keresés

Sms-ek erősítik a pedofil tanár elleni gyanút

Bár az első hírek arról szóltak, hogy a csepeli Burattino iskola nevelőtanára négy kisfiúval fajtalankodott, de a nyomozás alapján összesen akár 27 diák is áldozatául eshetett. A nyomozati szakasz lezárult, a rendőrség birtokában pedig terhelő bizonyítékok lehetnek a tanárra nézve.

A gyanú szerint a csepeli Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolában testnevelőként dolgozó tanár eldugott szertárakban, öltözők fürdőszobáiban rontotta meg a gyerekeket.

„A nyomozati szakasz lezárult, tárgyi bizonyítékokat, így például mobiltelefonokat foglalt le a rendőrség. A készülékekben olyan üzeneteket és hangfelvételeket is találtak, amelyek a férfi bűnösségét bizonyíthatják” – tudta meg a Blikk Molnár Lászlótól, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnökétől, aki a lapnak megerősítette: az iskola volt nevelője 27 tizenegy és tizenhárom év közötti kisfiút molesztálhatott.

A botrány kipattanása után a kormányhivatal az iskolában belső ellenőrzést rendelt el. Kiderült, hogy a magát tanárnak kiadó férfinak még érettségije sem volt.

Az ellenőrzés további súlyos szabálytalanságokat tárt fel.

A pedagógusok felének részben vagy egészben nem volt megfelelő a végzettsége vagy szakképzettsége. Az intézményt mindezekért 717 ezer forintra bírságolták. Azóta a szabálytalanságokat megszüntették, a bírságot  pedig kifizették.

A Burattino iskola vezetése arról sem tudott, hogy a férfi egy korábbi ügye miatt bíróságra járt. A férfi korábbi munkahelyén lelkileg és fizikailag is terrorizálta a rábízott gyerekeket, de abban az ügyben még nem született ítélet.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!