Keresés

Levélben osztja ki egy tanár a Telekit vegzáló tankerületi vezetőt

„Ön, vagy főnöke nincs tisztában a mai magyar valósággal” – a Teleki igazgatóját vegzáló tankerületvezetőnek egy informatikatanár írt.

Nyílt levelet írt a zuglói Szent István Gimnázium egyik tanára a Facebookon Mogyorósi Attilának, a XIV. tankerület vezetőjének – írja az Index. Mogyorósi Attila volt az, aki kedden „közérdekű bejelentésre” hivatkozva levélben kért be dokumentumhalmokat a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatójától a miskolci tüntetésen való részvétel és az amiatt elmaradt órák miatt.

Szalayné Tahy Zsuzsa azt írja: február 4-én Mogyorósi  Attila klikes tankerületi fórumot tartott a Szent István Gimnáziumban. Több tanárnak ebben az időben még órája volt, így csak úgy tudtak részt venni a fórumon, hogy nem tartották meg az óráikat.

A klikes fórum idején a nyílt levelet író tanárnak két informatikaórát kellett volna tartania tizenegyedikeseknek. Azt a megoldást választotta, hogy a diákoknak feladatokat adott, a két órát pedig egy tizenegyedikes és egy tizenkettedikes diák tartotta meg.

A tanár a tanórát beírta megtartott óraként, megjegyzéssel ellátva. „Eldöntheti, hogy tanítottam-e vagy sem, dolgoztam-e vagy sem.”

A levél szerint a tankerületi vezető két év után először állt ki a beosztottjai elé, akkor is felsőbb utasításra. A fórumot azonban olyan időpontra hirdette meg az iskolában, amikor sok tanárnak még órája volt.

„Tankerületvezető Úr! Ön vagy főnöke nincs tisztában a mai magyar valósággal. A tanítás a gimnáziumokban sokaknak 16:30-ig vagy még tovább tart. Számos kolléga emiatt nem mert vagy nem tudott az Ön által meghirdetett fórumon részt venni. Ön megköszönte, hogy ott voltunk a fórumon, pedig ezzel a diákok mellől vont el minket, egy sokkal jelentéktelenebb ügy miatt, mint a miskolci tüntetés” – szól a levél.

A tanár szerint sokkal nagyobb szabálytalanságok vannak annál, mint hogy valaki így tart meg vagy később pótol egy órát. Van olyan iskola, ahol a hónapokig beteg kollégát úgy helyettesítik, hogy az ezért járó bért elnyeli a Klik. Van, aki hónapok óta tart egyszerre két csoportban, két teremben órát. Év közben mennek kollégák nyugdíjba úgy, hogy helyettesítésükre semmilyen mód nincs.

„Ön azt számolgatja, hogy hány óra maradt el a Telekiben február 3-án délután, azt nézi, hogy mikor fogják ezeket az órákat pótolni? Ön nem tud számot adni arról, ki és hogyan fogja megtartani a beteg vagy minőségbiztosító vagy nyugdíjba menő kollégák óráit, hova lesz a státuszuk, hova lesz a rajtuk megspórolt bértömeg” – írja.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!