Keresés

Lenyúlták a hátrányos helyzetű gyerekeknek szánt pénzt

Egy Békés megyei faluban 22 millió forintot sikkasztott el egy egyesület, ahelyett, hogy ifjúsági klubot csinált volna.

Egy Békés megyei közhasznú egyesület vezetőjével, szegedi projektmenedzserével és társaival szemben javasolnak vádemelést a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói – írta a délmagyar.hu az adóhatóságra hivatkozva.

A gyanú szerint a falu hátrányos helyzetű fiataljai számára elnyert pályázati pénzből 22 millió forint elköltését fiktív számlákkal igazolták. Az ügy előzménye az volt, hogy az egyesület ifjúsági klub alapítására kapott 29,5 milliót forint támogatást. Az egyesület elnöke és helyettese készpénzben fel is vette a támogatást a szervezet bankszámlájáról, de abból 22 millió forintot mégsem a falu fiataljaira költöttek.

A támogatás elszámolásához többek között strand- és várbelépőről, színházjegyről, lovastáboroztatásról, gokart-, csónak- és vízibicikli-bérlésről, állatkerti programról, gyermeknap rendezéséről, csocsóasztalról, tábortűzről nyújtottak be fiktív számlákat. A pénzügyi nyomozók az egyesület vezetőjét, helyettesét, szegedi projektmenedzserét, valamint a fiktív számlákat gyártó 5 társukat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozást befejezték, és vádemelést javasolnak a Békéscsabai Járási Ügyészségnél.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!