Keresés

Lemondott Balogh József

Az élettársát megverő, jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt polgármester beadta a lemondását. Fülöpházát az alpolgármester irányítja tovább.

Lemondott polgármesteri tisztségéről Balogh József, Fülöpháza exfideszes polgármestere – írja az Index. Baloghot súlyos testi sértés vádjával kedden ítélte el jogerősen is a bíróság, amiért bántalmazta élettársát (minderről bővebben itt olvashat). A lap szerint a politikus az ítélet estéjén, írásban küldte meg lemondó nyilatkozatát a képviselő-testületnek. A lemondás a benyújtás napjától hatályos.

Balogh semmiképpen sem maradhatott volna polgármester, a törvény szerint ugyanis  azzal, hogy szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték, méltatlanná vált a tisztségre.

A településen csütörtökön lesz rendes képviselő-testületi ülés, ahol a lemondástól függetlenül szó lesz a polgármester ügyéről, a testület várhatóan hivatalosan is tudomásul veszi Balogh lemondását egy határozattal, hogy a Balogh általános helyettesítését biztosító alpolgármester hivatalosan is eljárhasson a település ügyeiben. Az Index kereste Baloghot, aki nem ment el a keddi ítélethirdetésre, de nem tudták utolérni.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!