Keresés

Lemondott a fővárosi roma önkormányzat elnöke

Lakatos László azt állítja: képviselőtársai nem tudták elviselni, hogy ő oláh cigány.

Lemondott Lakatos László, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke – írja a 444. Döntését nem indokolta, de a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet keddi száma azt írja, hogy Lakatos szerint az önkormányzat kifogásolta az elnök oláh cigány származását. A lapok szerint a közgyűlés nem titkolt szándéka volt az elnök leváltása a különböző szabálytalanságok miatt.

Lakatos László azonban még az ellene irányuló bizalmatlansági indítványt megelőzően maga jelentette be távozását és azt mondta, hogy képviselőtársai nem tudják elviselni, hogy ő oláh cigány.

Az önkormányzat közgyűlését eredetileg azért hívták össze, hogy felmentsék posztjáról a szervezet által fenntartott Európai Üzleti Polytechnikum Szakközépiskola igazgatóját, mivel a Magyar Államkincstár nem állapított meg lényeges szabálytalanságot, ami az iskola 30 millió forintos adósságához kötődne.

Az elnöki posztot Csóka János, a Roma Polgári Tömörülés képviselője, az MSZP roma tagozatának budapesti elnöke tölti be, aki jelezte, hogy az összes fővárosi roma szervezet vezetőjével fel kívánja venni a kapcsolatot és a tervek szerint a budapesti roma értelmiségiekkel együtt stratégiát dolgoz ki a fővárosi vezetés számára.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!