Keresés

Lázárék megállapodtak Svájccal

Január közepétől hozzájuthatnak a pénzükhöz a Svájci-Magyar Civil Alapok pályázatainak nyertesei. A pénzeket ezentúl nem az Ökotárs társulása kezeli majd, hanem a Széchenyi Programiroda.

Átmeneti megállapodás született a Miniszterelnökség és Svájc között a hazai civileknek szánt összegek kifizetéséről, így január közepétől a nyertes szervezetek megkaphatják az összegeket öt hónapnyi csúszás után – írja a Napi Gazdaság.

A pénzeket ezentúl nem az Ökotárs Alapítvány által vezetett társulás kezeli majd, hanem a közreműködő szervezetként közbeiktatott Széchenyi Programiroda (SZPI). A svájci fél a pénzeket közvetlenül az SZPI számlájára fogja folyósítani, ahonnan aztán továbbutalják az összegeket a nyerteseknek. A program másban nem változik:  továbbra is a konzorciumi partnerek végzik az egyes projektek nyomon követését, a beszámolók ellenőrzését.

Decemberben a Lázár János vezette Miniszterelnökség kezdeményezett újabb vizsgálatot a svájci pénzeket kezelő konzorciumnál, és bár Svájc nem látta jelét annak, hogy az Ökotárs rosszul kezelte volna a pénzeket, leállították a kifizetéseket. A mostani alkut december körül köttethette a Miniszterelnökség Svájccal.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!