Keresés

L. Simon László fogja megújítani a Figyelőt

A századvéges Lánczi Tamással, a volt államtitkár L. Simon Lászlóval és a Terror Háza Múzeum programigazgatójával, Tallai Gáborral újítják meg a Figyelőt, amely nemrég került kormányközeli kézbe. A laptól távozik Brückner Gergely rovatvezető, a Figyelő legismertebb újságírója. 

Háromtagú szerkesztőbizottságot állít fel a Figyel című gazdasági hetilap az újság megújítása érdekében. A szerkesztőbizottság elnöke Lánczi Tamás, a kormányközeli Századvég intézet kutatója, tagjai pedig L. Simon László korábbu kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár, valamint Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója lesznek.

„A bizottság értékeli a lap piaci helyzetét, javaslatokat dolgoz ki a nyomtatott és online verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felel az átalakítás sikeres megvalósításáért” – írja közleményében a Figyelő. A lap és annak kiadójának irányítását nemrég vette át Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

A közlemény megjelenése után néhány órával kiderült, hogy Benyújtotta felmondását, és távozik a Figyelőtől a lap legismertebb munkatársa, Brückner Gergely, aki a lap pénz-piac rovatának vezetője, és vezető politikai-gazdasági újságírója volt. Brückner egyelőre nem válaszolt a távozását megíró 444.hu kérdésére, de a környezetében megerősítették a hírt. 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!