Keresés

A kvótanépszavazás ellen tüntetnek Alföldiék

A menekültkvóta elutasítását pitiánerségnek, a kormányzati popagandát barbárságnak nevezik, egész napos programmal készülnek szeptember 30-ra.

Szeptember 30-ra, a kvótanépszavazás előtti péntekre tüntetést szervez a Kossuth térre Alföldi Róbert, Horgas Péter és Schilling Árpád. Azt írták, felelős magyar állampolgárként azt gondolják, hogy alig több mint ezer menedékkérő ember befogadását visszautasítani pitiáner dolog, és ugyanezen alig több mint ezer ember nyomorúságát pártpropagandára és választási kampányra használni pedig barbárság.

Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón Alföldi azt mondta, vannak helyek a világban, ahol háborúk dúlnak, az ott élőknek nincs más választása, mint útnak indulni, és aki azt állítja, hogy „ez csak passzió, az hazudik.” „Én nagyon szeretem a hazámat. És azt gondolom, hogy az én hazám egy olyan hely, amelyik nem rugdos bele az emberekbe, akik segítségért fordulnak hozzá” – mondta a 444.hu tudósítása szerint.

30-án napközben a Tanúságtétel” művészeti performanszt mutatják be a Kossuth téren, majd koraestétől beszédek, előadások lesznek, többek között a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság, az Artemisszó Alapítvány, a Migszol Csoport, az AVM, a Közélet Iskolája,  az EKINT és a Krétakör Alapítvány részvételével.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!