Keresés

Cáfolja a német kormány a szíreknek szánt különvonatok hírét

Cáfolta a német kormány, hogy különvonatokat indítanának az itt tartózkodó szír menekültek Némtországba szállítására. A különvonatokról korábban az ARD német közszolgálati adó adott hírt.

Nincsenek különvonatok és az uniós jog érvényes, azaz aki Magyarországra megy, annak ott kell regisztrálnia magát és ott kell lefolytatni a menedékjogi eljárást – ezt üzente Twitteren Steffen Seibert, a német kormány szóvivője. Ezzel azt az információt cáfolta, ami szerint Németország különvonatokat szervezne a Magyarországon tartózkodó, az otthoni polgárháború elől menekülő szír menekültek beutaztatására. A most cáfolt  hírt az ARD bécsi stúdiója tette közzé ugyancsak a  Twitteren.

A hétvégen a Keleti pályaudvarnál szírek tüntettek: hiába van érvényes vonatjegyük, a magyar hatóságok nem engedik ki őket az országból. Már szombaton is volt tiltakozás, és elhangzottak rigmusok, de vasárnap már az ENSZ jelenlétét is követelték. A migránsok azt is kifogásolták, hogy csak egyszer kapnak enni.

A tilatkozó akció a nap közben többször is megismétlődött, a tömeg angolul skandálta tervezett úti célját: „Németország, Németország!”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!