Keresés

Kriza: Letaposták a rózsákat az ételosztáson

Letaposták a frissen ültetett rózsákat, és ezzel több százezer forintos kárt okoztak a keddi ételosztáson, mondta Kriza Ákos miskolci polgármester. Az akciót azért szervezték, mert Kriza korábban azt mondta, a gyerekek éhezése és az ételosztás helyett inkább a város gazdasági sikereivel szeretne bekerülni a hírekbe. 

Kriza Ákos miskolci polgármester szerint botrányosra sikerült a keddi ételosztás, amelyet azért szervezett a Miskolcnak Hangja Van csoport, mert a polgármester elutasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) kezdeményezését. A polgármester a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, a GYEA bármit csinálhat Miskolcon, „abból hatalmas botrány lesz”, és a szervezet korábban arra kérte az önkormányzatot, hogy „közvetítse élőben az ételosztást”. Kriza szerint ez a kérés szakmaiatlan volt, és hasonlóan alakult az ételosztás is, amelyen több százezer forintos kárt okoztak a frissen ültetett rózsák letaposásával. Az Abcúgon mi is beszámoltunk az életosztásról, amelyen valóban nagy tülekedés alakult ki.

Ételosztás Miskolcon
Nagy volt a tülekedés Miskolcon | Fotó: Magócsi Márton

Eredetileg a GYEA szeretett volna ételoszást tartani Miskolcon, amihez az önkormányzat segítségét is kérték. A kiszivárgott levél szerint azonban Kriza azt írta nekik, hogy nincs szükség ilyen akcióra, és inkább mással, Miskolc fejlődésével akar bekerülni a hírekbe. A polgármester szerint az önkormányzat így is sokat tett a gyermekéhezés ellen. A GYEA végül letett az akcióról, de az elutasítás felháborította a Miskolcnak Hangja Van nevű civil szerveződést, ezért tartották meg az ételosztást, amelyen a GYEA csak segédkezett.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!