Keresés

A Krétakör leírta, milyen belülről a kormány civilellenes háborúja

Több mint 700 ezer forintjába került és programokat kellett visszamondania a Krétakörnek, hogy végigvigye a kormány által követelt hatósági ellenőrzéseket.

„Több száz munkaóránkba tellett, hogy kiderüljön, amit mindig is tudtunk: szabályosan működünk. 2015 elején 53 dossziéval érkezett meg a Krétakör két munkatársa a NAV Észak-budapesti igazgatóságához, melyek átvétele több napig tartott. A pénzügyi bizonylatokat két év után hétfőn kaptuk vissza. Éves szinten mintegy 800 munkaórát töltöttünk a NAV-ellenőrzés adminisztrációs teendőivel” – írja Facebook oldalán a Krétakör arról, hogy a kormány által két éve indított vizsgálatok alatt miket kellett teljesíteniük.

A vizsgálattal kapcsolatos jogi képviseletre és tanácsadásra 2016-ban közel 700 ezer forintot kellett költeniük. 
A NAV 2015 óta két ellenőrzést is indított a civil szerveztnél. Azt írják, hogy ők az előírásoknak megfelelően együttműködtek az adóhatósággal. „Ez az együttműködés azonban 24 hónapig akadályozta a munkánkat. Mert miközben több száz munkaórán át álltunk a hivatal rendelkezésére bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatos dokumentációval és válaszokkal, kapacitáshiány miatt programokat kellett visszamondanunk, és fontos terveinket nem tudtuk megvalósítani” – írják.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!