Keresés

A köztévé műsorvezetője szerint a gyerekek azért nem reggeliznek, mert nem éhesek

Egy felmérésben olvasta a Ma reggel műsorvezetője, hogy sok gyerek nem azért indul el éhesen az iskolába, mert a szülei nem tudnak neki enni adni, hanem, mert a gyerekek nem éhesek.

Sok gyerek azért nem reggelizik, mert nem éhes – legalábbis a köztévé műsorvezetője szerint, aki Harrach Péterrel beszélgetett a Ma reggel szerda reggeli műsorában – írja a comment blog.

A téma a gyermekétkeztetés és az ingyenes gyermekétkeztetés bővülése volt, a műsorvezető, Fábián Roland pedig a beszélgetés vége felé Fábián megjegyezte, hogy, hogy múltkor látott egy érdekes kimutatást, „egy felmérést, melyben az szerepelt, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni vagy csomagolni, hanem mert egyszerűen nem éhes. Ezen kicsit meglepődtem.”

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője ehhez csak annyit fűzött hozzá: “Hát ez gondolom hogy életforma kérdése. A szülői példa az hat a gyerekre. Ha a szülő nem szokott reggelizni, akkor valószínű a gyermek sem.” Harrach szerint a szegénység mérése nagyon komplex dolog, és az ellenzék az adatok torzítására is képes a szegénységgel kapcsolatban annak érdekében, hogy bizonyítsa: a felsővezetés korrupt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!