Keresés

Közel 40 ezren kapták a most megszűnő rendszeres szociális segélyt

A hvg.hu cikke szerint 2013-ban 38 ezren kaptak rendszeres szociális segélyt, amelyet idén márciustól megszüntetett a kormány. A szintén megszűnő lakásfenntartási támogatásból 455 ezren, az adósságcsökkentési támogatásból pedig 10 és fél ezren részesültek

A rendszeres szociális segélyt az olyan aktív korú, nem foglalkoztatott emberek kapták, akiknek a családjában az egy főre jutó jövedelem 25 650 forint alatt van. Március elsejétől ilyen támogatás azonban nem lesz, akik eddig ebben részesültek, más támogatásokat kérhetnek, ilyen a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, melynek összege havi 22 800 forint, és amelyet csak olyanok kaphatnak, akik legalább 30 napot dolgoztak az évben közmunkásként, vagy máshogy. A nem munkaképesek egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatást kérhetnek majd.

A rezsiköltségek kifizetését segítő lakásfenntartási támogatást is megszüntetik, a helyette adható segélyről (mind annak összegéről, mind arról, hogy ki kaphatja) az önkormányzatok dönthetnek. Az adósságcsökkentési támogatásról szintén az önkormányzatok dönthetnek.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!