Keresés

A kövérség lehet fogyatékosság

Beperelte munkáltatóját egy dán bébiszitter, mert szerinte a túlsúlyossága miatt rúgták ki. Az ügy az Európai Bíróságon kötött ki, amely kimondta: ha a súlya miatt valaki hosszabb távon kénytelen hátrányokat elszenvedni, akkor a kövérsége fogyatéknak tekinthető.

Bizonyos körülmények között lehet fogyatékosságnak tekinteni a kövérséget – mondta ki az Európai Bíróság. Az ítélet az unió összes tagállamára érvényes. A bíróság szerint az elhízás önmagában ugyan nem, de ha hátráltatja a “teljes és hatékony részvételt” a munkában, akkor az fogyatékosságnak tekinthető, főleg ha valaki hosszabb távon is kényetelen emiatt hátrányokat elszenvedni.

Az ügyet egy dán bébiszitter indította el négy évvel ezelőtt. Karsten Kaltoft beperelte a munkáltatóját, mondván: az azért bocsátotta el 15 év munkaviszony után, mert túlsúlyos.  A munkáltató ezt tagadta, és a gyerekek csökkenő számára hivatkozott, azonban a 160 kilós férfi nem fogadta el ezt a magyarázatot.

Kaltoft az év elején a BBC-nek úgy nyilatkozott: nem igazak azok a híresztelések, amelyek szerint képtelen volt lehajolni és bekötni a gyerekek cipőjét. Akkor úgy írta le a gyerekekkel való munkáját: “le tudok ülni a padlóra és játszani velük, semmi ilyesfajta problémám nincsen.” “Nem tartom magam fogyatékosnak. Egyszerűen nincs rendben, hogy valakit kirúgnak azért, mert kövér, miközben a munkáját rendesen el tudja végezni” – mondta Kaltolf.

Végül a dán bíróság fordult az Európai Bírósághoz, hogy tisztázzák, a túlsúlyosság fogyatékosságnak számít-e. Az Európai Bíróság kimondta, hogy abban az esetben, ha a túlsúlyosság hátráltatja, hogy az alkalmazott a többi alkalmazott szintjén legyen képes elvégezni a munkáját, akkor a túlsúlyosság fogyatékosságnak tekinthető. A dán bíróság feladata tehát most az, hogy megállapítsa, Kaltolf súlya beleszámít-e ebbe a kategóriába.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!