Keresés

Kovács Zoltán szerint a civilek terroristákkal cimborálnak

Embercsempészekkel és terroristákkal is együttműködnek a magyar civil szervezetek, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV-ben. Szerinte ezeket a szervezeteket senki sem választotta meg, mégis politikai lépéseket próbálnak megvalósítani. 

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint „magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek” akarva-akaratlanul is cimborálnak együttműködnek terrorista vagy embercsempész szervezetekkel. Kovács erről az ATV-ben beszélt, ahol elmondta: „nemcsak Szerbiában, a Nyugat-balkáni útvonalon, hanem legutóbb a spanyol észak-afrikai enklávé kapcsán bebizonyosodott annak a gyanúja, hogy szervezetten küldenek több száz embert a kerítésre”. Szerinte abszurd koalíció látszik kialakulni a civilek és a terrorista, embercsempész szervezetek között. 

Kovács szerint a civil szervezeteket „senki sem választotta meg, mégis véleményt formálnak, rangsort állítanak fel és konkrét politikai lépéseket próbálnak megvalósítani”. A kormányszóvivőnek felhozták, hogy 2006-ban a Fidesz még kitüntetésre javasolta a Helsinki Bizottságot. „Az alapvető jogrendhez, demokrácia-felfogáshoz kapcsolódó dolgokat akarták helyreállítani, ma nem erről van szó. Ezt mondják, de valójában politikát akarnak csinálni” – mondta erre a kormányszóvivő.

Szerinte „el kell választani egymástól, hogy a civil szót használjuk, akkor az, mit jelent, és mivel takaróznak a baloldaliak, amikor megpróbálják civil köntösbe öltöztetni a saját politikai felfogásukat”.

Kedden derült ki, hogy már Kövér László házelnök előtt van az a törvényjavaslat, amely vagyonnyilatkozatra kötelezné a nem kormányzati szervezetek tisztségviselőit, ami a nemzetközi sajtóban is a civil szervezetek ellen indított hadjárat állomásaként jelent meg, pénteken például a Financial Times-ban. Ezután Németh Szilárd Fidesz-alelnök konkrétan meg is nevezte, hogy a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és a Transparency Internationalt kell eltakarítani az országból, mert “mindenféle legitimációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.” 

Kovács előtt Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó is párhuzamot vont a civilek és a migráció közt. Szerinte “civil szervezeteknek a magyar határ kinyitásáról szóló dezinformációi miatt egyre több bevándorló indul meg Belgrádból Magyarország felé”. Bakondi György nem nevezte meg, milyen civil szervezetekre gondol. 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!