Keresés

A korrupt politikusokat is lenyomják a migránsok

Ha problémaként nézzük a kérdést. Minden másnál nagyobb bajnak vélik azonban az emberek az egészségügy helyzetét egy friss felmérés szerint.  

A korrupt politkusoknál, a munkanélküliségnél, az oktatás helyzeténél, a növekvő egyenlőtlenségeknél is nagyobb problémának érzik a magyarok a migránskérdést. Ez derül ki az Index által a Závecz Researchnál megrendelt közvélemény-kutatásból. A migránskérdéssel csak két másik hazai probléma tud versenyezni: az alacsony bérek és az egészségügy helyzete.

A kutatók kilenc lehetséges problémáról kérdezték meg az embereket, hogy nevezzék meg közülük a legfontosabbat. A legtöbben, 32 százalék, az egészségügy helyzetét tartották a legfontosabb bajnak, a migrásnok és az alacsony bérek egyaránt a megkérdezettek 17 százaléka szerint a legfontosabb probléma, míg a korrupt politikusokat 13, a munkanélküliséget 10, az oktatás helyzetét 6, a szaktudás hiányát és a növekvő egyenőtlenségeket 2-2, a tekintélyelvőséget 1 százalékuk tartotta a legkomolyabb problémának.

Pártszimpátia alapján rendszerezve az eredményeket kiderül, hogy a migránsok elsősorban a Fidesz- és a Jobbik-szavazók számára jelentik a fő problémát. Az MSZP-sek szerint az egészségügy, a DK-sok és más pártok hívei szerint a korrupt politikusok, a pártnélküliek szerint pedig ugyancsak az egészéségügy a legnagyobb probléma – olvasható az Indexen.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!