Keresés

Komoly nemzetközi elismerést kapott az Igazgyöngy Alapítvány vezetője

Tagjai közé választotta az Ashoka nemzetközi szervezet L. Ritók Nórát, az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjét. Ez egy nagyon rangos elismerés, amit csak azok kapnak meg, akik hosszú távon sokat tesznek a társadalomért.

Rangos nemzetközi elismerést kapott L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, aki megkapta az Ashoka-tagságot – írja a Hvg.hu. Az Ahsoka nemzetközi civil szervezet a világ legnagyobb társadalmi vállakozóit fogja össze. Tagjai közé bonyolult kiválasztási folyamat révén lehet bekerülni, és csak olyanokat vesznek be, akik bizonyítottan, hosszú távon szolgálják a társadalom javát.

“A társadalmi vállalkozók világában ez a TOP-díj, egyfajta Nobelnek is mondhatnánk” – idézte a lap Demeter Zsazsát, az Ashoka Magyarország vezetőjét. A szervezet folyamatos, hálózati, szakmai támogatást ad a tagoknak, hogy rendszerszintűvé tudják emelni a tevékenységüket. L. Ritók Nóra az Ahsoka 35. magyar tagja, a tagok között van többek között  Bácskai Márta, Czeizel Barbara, Furmann Imre, Jakubinyi László, Aba-Horváth István, Persányi Miklós vagy Csermely Péter. L. Ritók Nóra a “Polgári részvétel” kategória 4. magyar tagja.

Az Igazgyöngy Alaptívány 1999 óta dolgozik a kelet-magyarországi térségben. Működtetnek egy 520 gyereket tanító Művészeti Iskolát, emellett 16 faluban végeznek szociális fejlesztő tevékenységet,  mélyszegénységben élő embereknek segítenek kezelni a krízishelyzetüket, fejlesztik az önfenntartásukat, és próbálnak munkalehetőséget teremteni. Az alapítványt renkdívül érzékenyen érintette a BudaCash-botrány, vezetője szerint 40 millió forintos kár éri pket még akkor is, ha megkapják a 30 millió forintos kártalanítást az Országos Betétbiztosító Alaptól.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!