Keresés

Kivonják a menekültállomásokról a Menedék Egyesület munkásait

Elfogyott a Menedék Egyesület pénze arra, hogy szociális munkásaival jelen legyenek több idegenrendészeti őrizetként szolgáló helyszínen, a rendőrség inkább a rendőri állomány megerősítésére szánja az eddig a szociális munkásokra szánt pénzt.

Elfogyott a pénze a Menedék Egyesületnek, így szerdától visszahívja az idegenrendészeti őrizetben levő migránsokat támogató szociális munkásait – írja a hvg.hu. Az országszerte Nyírbátorban, Kiskunhalason és a szegedi ellátó pontokon dolgozó 15 szakember foglalkoztatása minden költséggel együtt havi 6 és fél millió forintba kerül, eddig az egyesület a korábban hasonló célokra pályázaton nyert összeget tudta átcsoportosítani. Két hónapra elegendő pénzt tudtak így elkülöníteni erre a célra, ez fogyott most el.

„Rossz stratégia” – véli Kováts András, a szervezet vezetője, mivel például a múlt csütörtöki röszkei zendülés kezelésében is döntő szerepet töltöttek be az ott szolgálatot teljesítő munkatársak.

Mivel jó volt az együttműködés a rendészeti szervek és a Menedék Egyesület között, keddig úgy tűnt, hogy októberig, a következő pályázati lehetőségekig a rendőrség keres forrást arra, hogy a szakemberek tovább folytassák a munkájukat, erre a három hónapra ez 18-20 millió forintot jelentett volna, ám úgy tájékoztatták Kováts Andrást, hogy más célokra kell a pénz, szerintük a lakosság biztonságérzete szempontjából nagyobb szükség van a rendőri állomány megerősítésére.

A szociális szakemberek feladata az őrizetes helyeken és a szegedi előállító, illetve idegenrendészeti pontokon a migránsok tájékoztatása volt, valamint feltérképezték a speciális igényeket (betegségek) is, amivel jelentősen csökkenteni lehetett az összezsúfolt, elfogott migránsok feszültségét is.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!