Keresés

Könnygázt vetettek be a rendőrök Röszkénél

Több száz ember tört ki az illegális határátlépők ideiglenes gyűjtőtáborából Röszke mellett péntek délelőtt. Nagy részüket hamar összeszedték a rendőrök, de a helyzet rendkívül feszült, a menekültek kövekkel dobálták a rendőröket, és egymással is összeverekedtek. A rendőrök  könnygázt vetettek be. Közben Bicskén is elszökött több tucat menekült. 

Könnygázt vetettek be a rendőrök a röszkei ideiglenes gyűjtőtáborban, ahol a lassú ügyintézés miatt háborognak az illegális határátlépők.

_HDA6610
Fotó: Hajdú D. András

Előzőleg két hullámban ki is tört körülbelül 300 menekült péntek délelőtt fél tizenkettőkor – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az esetről először hírt adó Szeged.ma hírportál korábban azt írta, 1500 ember jött ki az ideiglenes táborból, és hogy a kitörést kiabálás és kődobálás előzte meg.

A menekültek az M5-ös autópálya felé szaladtak el, a rendőrség ezért ideiglenesen leállította a befelé tartó forgalmat, és nagy erőket vezényeltek a helyszínre. Az Index úgy tudja, a menekültek nagy részét egy óra előtt össze is terelték. A delmagyar.hu szerint a táborban maradók hangosan skandálnak, és farkaszemet náznek a rendőrökkel. Az M1 szerint a lassú ügyintézésből lett elegük az embereknek.

Munkatársunk a helyszínről azt jelentette, hogy a táborban lévő migránsok körülbelül száz rendőrrel néznek szembe a kordon túloldalán, és hangoskodnak. A rendőrök kezében könnygázpalackokat látni.

_HDA6591
Fotó: Hajdú D. András

 

A helyísznen van már négy öt busznyi rendőr, de folyamatosan érkeznek, mert a bentlévők a kerítés mindig más részét kezdik rázni, és nyomulni kifelé. Közben sok gyereket, nőt és idősebb embert kiadogattak a kerítés fölött, hogy ne nyomja össze őket a tömeg.

Bicskén is szöknek

Eközben Bicskén is elszökött több tucat menekült, akiket még az egyik csütörtöki vonattal vittek oda. Az Index ötven emberről írt, az m1 tudósítója 300 emberről beszélt. Az emberek a síneken menekülnek a rendőrök elől az országhatár felé.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!