Keresés

Kitiltották az RTL-t a Parlamentből

A riporter be szeretett volna jutni Orbán Viktor és a NATO főtitkárának közös sajtótájékoztatójára, de oda csak a köztévé kapott meghívást.

Pénteken értesítették az RTL Klub szerkesztőségét, hogy ezentúl nem forgathatnak a Parlamentben. A kitiltás meghatározatlan időre szól – írja a 444.hu.

A levél szerint az RTL egyik stábja csütörtökön megsértette az országgyűlés házirendjét. A kitiltást hozó tett az volt, hogy a stáb bekapcsolta a kamerát a Parlament egyik folyosóján, ahol a házirend szerint nem lehet bekapcsolni.

Azt már nem részletezi a kitiltási határozat, hogy ez akkor történt, amikor Orbán Viktor sajtófőnöke a parlamenti őrséggel akarta elvezettetni az RTL riporterét, mert az újságíró be akart menni a miniszterelnök és a NATO főtitkárának közös sajtótájékoztatójára.

A sajtótájékoztatóra csak az állami MTV és az MTI kapott hivatalos meghívót, az RTL stábja véletlenül futott bele a rendezvénybe. A kormány azonban csak az állami médiának akarta elmondani, hogy a miniszterelnök és a főtitkár miről tárgyaltak, másnak nem. Ebből alakult ki a konfliktus Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa és az eseményről tudósítani akaró riporter között.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!