Keresés

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak Körmend volt KDNP-s alpolgármestere ellen

Egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség, de Szabó Ferenc volt körmendi KDNP-s alpolgármester ellen érkezett a feljelentés, aki egy gimnazista lánnyal járt a híresztelések szerint.

Kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást a rendőrség Szabó Ferenc, Körmend lemondott KDNP-s alpolgármesterének ügyében, mert a gyanú szerint a politikusnak évek óta viszonya volt korábbi tanítványával, egy most 16 éves diáklánnyal – írta a 444.

Február 9-én, csütörtökön számoltunk be róla, hogy az 56 éves körmendi keresztény-demokrata politikus ellen az Index cikke szerint a vele állítólagosan viszonyt folytató gimnazista lány szülei – vagy ismerőseik – tettek feljelentést, ám a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság akkor még nem adott bővebb tájékoztatást az ügyben.

Hétfőn azonban azt nyilatkozták az MTI-nek: megindult a rendőrségi nyomozás, amelyet kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény alapos gyanújával, egyelőre ismeretlen tettes ellen rendeltek el.

Szabó Ferenc egy hete még azzal indokolta lemondását, hogy magánéletében történtek változások, illetve egyéb munkái szaporodtak meg annyira, hogy a továbbiakban nem tudja ellátni alpolgármesteri feladatait, de jelezte, hogy egyéni körzetében továbbra is önkormányzati képviselő kíván maradni.

A 444 azt írta: a politikus akkor nem adott egyértelmű választ, hogy a jövőben is a Fidesz-KDNP színeiben kíván-e tevékenykedni a közéletben, annyit azonban megerősített, hogy január 27-én lemondott a pártjában viselt tisztségeiről. Azóta már a pártból is kilépett.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!