Keresés

Kirúgták az igazgatót, aki feljelentette a pedofíliával gyanúsított nevelőt

A budakeszi önkormányzat új igazgató kinevezésére írt ki pályázatot abba az óvodába, ahonnan pedofília gyanúja miatt egy hónapja bilincsben vitték el a rendőrök az egyik nevelőt. K. Csanád azóta előzetes letartóztatásban van  – írja az Index.

Új igazgatót keres a budakeszi önkormányzat a Szivárvány Óvodába, ahol a gyanú szerint az óvó bácsi egy négyéves kislány mellé feküdt a délutáni pihenőidőben, simogatni kezdte a gyereket, majd a bugyijába nyúlt. Az eset még szeptemberben történt. A szülők panaszt tettek, de akkor K. Csanád még megúszta egy 30 napos felfüggesztéssel az ügyet. Az igazgatónő szembesítette a nevelőt a kislány szüleivel, ami után a település vezetői azért döntöttek az enyhe büntetés mellett, mert nem akartak nagyobb botrányt közvetlenül a választások előtt. Az Abcug helyszíni riportját itt olvashatja el.

A nevelő a felfüggesztés letöltése után visszatért munkahelyére, ahol azonban már az első napon rendőrök jelentek meg, és bilincsben vitték el. A rendőri intézkedés meglepte a szülőket, akik két táborra szakadtak. Az egyik oldal szerint a óvó bácsi kiváló pedagógus, aki új  nevelési módszereket hozott az óvodába, és nem hisznek az ellene felhozott vádaknak, a másik tábor viszont egyetértett K. Csanád eltávolításával.

Az Index információi szerint a leváltás hátterében az áll, hogy az intézményt fenntartó fideszes többségű önkormányzat nem nézte jó szemmel az óvoda igazgatónőjének aktív szereplését az ügyben.

Csutoráné Győri Ottilia polgármester az eset után egyszer sem fogadta a Szivárvány Óvoda igazgatóját, viszont a november 27-i ülésen, ahol a két táborra szakadt szülők is összecsaptak, gyakorlatilag őt tették felelőssé az országos méretűre duzzadt pedofilügy, valamint a szokatlan rendőri intézkedés miatt. A múlt csütörtöki ülés jegyzőkönyvét az önkormányzat egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Az Index kereste a polgármester, de Csutoráné egyelőre nem válaszolt a portál kérdéseire.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!