Keresés

Kinyílik Zugló a hajléktalanok előtt

Teljesen nyitott lesz Zugló a hajléktalanok előtt, miután a kerület vezetése úgy döntött, semmilyen közterületet nem zárnak le előttük. Összességében minden budapesti kerületben csökken a tiltott zónák nagysága. 

Csökken a hajléktalanoktól elzárt területek nagysága tíz budapesti kerületben, miután a Kúria januárban törvénytelennek minősítette azt a rendeletet, amely nem engedélyezi az életvitelszerű, közterületen való tartózkodást. A bírósági döntés értelmében minden kerületnek pontosan meg kell mondania, milyen közérdeket akarnak védeni a tiltással, például a közbiztonságot, vagy a kulturális értékeket. Ez azt is jelenti, hogy a hajléktalanokat nem lehet kitiltani jelentős, összefüggő területekről.

A polgármesterek mostanra vizsgálták felül a rendeleteket, amelyeket majd a Fővárosi Közgyűlés fog elfogadni. Összességében mindenhol csökkent a tiltott zónák nagysága, de Zugló volt a legnagylelkűbb, itt ugyanis korábban minden közterületről kitiltották a hajléktalanokat, mostantól viszont sehonnan sem fogják.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!