Keresés

Kilenc év börtönt kapott a lúggal csonkító orvos

Súlyosbította a másodfokú bíróság a lúgos orvos büntetését, így a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatójának kilenc évet kell börtönben töltenie. B. Krisztián lúggal csonkította meg barátnőjét, miután az szakított vele. 

Kilenc év börtön kapott B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója, aki 2013-ban lúggal csonkította meg a barátnőjét, miután az szakított vele. Ezzel súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokon kiszabott négyéves büntetést. Az orvost életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt mondta ki bűnösnek az ítélőtábla. Szakmájától véglegesen, közügyek végzésétől 9 évre tiltották el, írja a 444.hu tudósítása.

A férfivel 2012 végén szakított barátnője, Erika, akivel öt évig tartó kapcsolata volt. Az orvos ezután zaklatni kezdte a nőt, majd 2013 márciusában megtámadta. Egyik hétköznap reggel, miután Erika gyerekei elmentek otthonról, a nő lakásánál várta, hogy elinduljon otthonról. Mire Erika kilépett saját lakásából a kórházigazgató már maszkban várta, és visszalökte az ajtón. Lefogta a nőt, és kábító hatású injekciót adott a combjába. Ezután levetkőztette, és maró lúggal öntötte le a nemi szervét. Az orvosok szerint Erika már sosem élhet normális nemi életet.

„Az orvos ezután a kutya pokrócába csavarta az eszméletlen áldozatát, összeszedte a mobiltelefonokat, a számítógépeket és kulcsokat, majd Erikára zárta a lakást, és visszament dolgozni a Budai Irgalmasrendi Kórházba. A kába nőre órákkal később élettársa és volt férje talált rá, akik keresni kezdték, miután nem ment be a munkahelyére, és nem vette fel a telefonját” – írja a lap összefoglalója.

B. Krisztián hamar gyanússá vált a rendőrség számára, az autóját a támadás után nem sokkal átkutatták, abban egy használt fecskendőt találtak, amiben pont az Erika elkábításához használt orvosi szer maradványait mutatták ki. Ennek ellenére az ügyészség néhány hónappal később úgy döntött, hogy elengedik a férfit. Megszüntették ellene a nyomozást, mert szerintük ellentmondásosak voltak a bizonyítékok. Az eljárás csak azután indult újra, hogy Erika panaszt tett a megszüntetés ellen. A dologból nagy botrány lett, különösen, hogy B. Krisztián egy ismert fideszes politikus unokaöccse.

Az első fokú bíróság 2016. májusában maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt ítélte el négy évre a férfit, ebből két és felet kellett volna leülnie, a foglalkozásától pedig öt évre tiltották el. Erikáék azt akarták elérni, hogy a bíróság másodfokon súlyosabb büntetést szabjon ki a férfire.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!