Keresés

Kigyúrt kopasz alakok miatt bukta a boltzáras népszavazást az MSZP

Nagydarab férfiak lökdösődtek, majd hathatósan meghiúsították, hogy az MSZP elsőként adja be a vasárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezését kedden. A pártot egy ismeretlen nő megelőzte, ebben láthatóan őt támogatták a kopaszok. Az akár bűncselekménynek is minősülhető események miatt estére tüntetés szerveződik.

Kidobóalkatú kopasz férfiak állták útják kedden kora reggel Nyakó István MSZP-s parlamenti képviselőnek a Nemzeti Választási Iroda épületénél. Nyakó a sajtóbeszámolók szerint reggel hatra ment oda, hogy elsőként adhassa be pártjának a vasárnapi boltzár megszüntetésére vonatkozó népszavazási kezdeményezését, de hiába. Egy ősz hajú nő megelőzte, pedig a képviselő azt mondja, ő hamarabb volt ott, mint a nő.

Épp csak nem fért oda a beadványt hitelesítő bélyegzőhöz, a tucatnyi nagydarab, kopasz alak között. A kidobóalkatú férfiak maguk is azt állították, hogy népszavazási kezdeményezéseket akarnak beadni, ezért özönlötték el az NVI bejárati folyosóját, de arról nem akartak beszélni a jelen lévő tudósítóknak, hogy miről szavaztatnák meg az állampolgárokat.

Korábban 30 másodperccel előzte meg a pártot egy tordasi boltos, Simonné Gercsényi Gabriella. Ő ezt a kérdést szerette volna népszavazásra bocsátani: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?”. A kérdést a választási bizottság hitelesítette, de ezt a döntésüket valaki megtámadta, a Kúria pedig kedden úgy döntött, a kérdés nem egyértelmű, ezért megsemmisítették az azt jóváhagyó NVI-határozatot. Ennek nyilvánosságra kerülése után lehetett beadni ugyanebben a témában a következő népszavazási kezdeményezést, ezért mentek oda kora reggel az MSZP-sek.

Aztán később megjelent az ősz hajú nő és vagy húsz kopasz kidobóember, akik lökdösődtek is az MSZP-sekkel. A kopaszok – FTC-szurkolók szerint – a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató vezette FTC biztonsági szolgálatához, a Fradi Securityhez tartoztak.  

Az Index tudósítása szerint amikor a Kúriai döntése nyilvános lett a szervezet honlapján, az ősz hajú nővel és a kopaszokkal együtt ott lévő ismeretlen férfi kapott egy telefont, és már ugrottak is a kezdeményezést hitelesító bélyegzőhöz, az MSZP-es Nyakó István később ért oda. Ő a helyszínen azt mondta kettős sorfalat álltak a kopaszok, ezért nem fért oda a bélyegzőhöz. Aki hamarabb adja be ugyanabban a témában a kezdeményezést, annak a kérdéséről dönt az NVI, a későbbit automatikusan elutasítják. Hogy kié az elsőség, azt az NVI épületében taláható bélyegzőautomata igazolja.

A nő – az NVI tájékoztatása szerint Erdősi Lászlóné – végül négy másodperccel előzte meg az MSZP-s képviselőt, erről a kérdséről szeretne népszavazást:

Egyetért-e ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a Kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi boltbezárás tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?

Az MSZP így megint lecsúszott arról, hogy benyújthassa saját, az egész országban népszerűtlen vasárnapi boltzár megszüntetésével kapcsolatos kérdését.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a 444.hu kérdésére úgy kommentálta a keddi eseményeket, hogy “senki sem várja meg, beleértve a szocialista pártot, aki részese volt ennek a balhénak, senki sem várja meg a Kúria döntését, hanem különböző erők felvonultatásával gyülekeznek, ahol ezt be lehet adni”. Szerinte ez még mindig jobb helyzet, mint korábban, bár nem optimális, várják a jobb javaslatokat. Azt is mondta, hogy ha ott erőszakos esemény történt, az bűncselekmény is lehet.

Az események miatt tüntetés szerveződik a választási irodánál.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!