Keresés

Kidobatná Magyarországot az EU-ból a luxemburgi külügyminiszter

Nem tetszik neki a menekültválság magyar kezelése, Szijjártó már vissza is szót neki.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint Magyarországot ki kellene rúgni az EU-ból azért, ahogy a menekültválságban viselkedik – írja a 444. “Nem fogadhatjuk el azt, hogy megsértik az EU alapelveit” – mondta Asselborn a Welt kedden megjelenő számában, három nappal a pozsonyi informális EU-csúcs előtt.

“Azokat, akik kerítést építenek a menekültek ellen, vagy megsértik a sajtó és az igazszágszolgáltatás szabadságát, mint Magyarország, átmenetileg vagy örökre ki kellene zárni az EU-ból”  – mondta. Szerinte ez az egyetlen útja annak, hogy az EU megőrizze egységét, és az értékeit. Asselborn szerint ha Magyarország ma jelentkezne, esélye sem lenne bekerülni az EU-ba. Orbán Viktor  pedig súlyos hibákat vétett, és úgy kezeli a menekülteket, mint a vadállatokat, mondta Asselborn.

A luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatára már reagált is Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, komolytalan figurának  nevezve Asselbornt. “Látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, kioktató, nagyképű, frusztrált” – írta Szijjártó.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!