Keresés

Kevés a külföldi és sok az özvegy nálunk

Legalábbis az uniós átlaghoz képest. Esküvőből alig van Magyarországon, de gabonatermelésben jól állunk, kórházi ágyból elég sok van, de orvosból kevés. Kiadta éves jelentését az Eurostat.

Jóval kevesebb külfödi él Magyarországon, mint az európai országokban általában. Ugyan közvetlen szomszédainknál jobban állunk ebben, de ez csalóka, mert sok itt élő, aki külfödiként jelenik meg a statisztikákban, valójában magyar, csak a határon túlról. Többek között ilyen adatok derülnek ki az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának éves jelentéséből. A tagállamok által szolgáltatott adatokat térképeken is feldolgozták, ezekből a 444.hu közölt összeálítást.

Kiderül, hog míg a külföldiek száma kevés, az elváltaké és özvegyeké viszont az áltag felett van nálunk. A megyék többségében a lakosság több mint 18 százaléka elvált vagy özvegy, hasonló értékeket csak a balti államokban regisztráltak.

Sok az egyszülős család is, de ebben nem vagyunk kiemelkedők, annál inkább az esküvők alacsony számát tekintve. Hozzánk képest csak néhány északi országban van kevesebb összeházasodott pár.

A rákbetegségek, illetve a szív- és érrendszeri problémák miatti elhalálozások jóval magasabbak itt, mint egy átlagos uniós országban. Prosztatarákban és egy főre jutó kórházi ágyak számában egész jól állunk, de az orvosok számában már a sereghajtók között van Magyarország. Még rosszabbul állunk ha szakmunkásképzést nézzük.

Kiemelkedő eredményeket mutatunk munkahelyteremtésben, de ez az adat nagyon csalóka, mert elsősorban a sokat kritizált a közmunkaprogramnak köszönhető. A statisztikák összegzése megmutatja azt is, hogy Magyarországon a többi államhoz képest alig van autó, de gabonatermelésben nagyon jók vagyunk. A 444.hu-n térképek is vannak erről.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!