Keresés

Kettő kivételével az összes menekülttábort bezárnák

Minden menekülttábort bezárna a kormány, kivéve a körmendit és szentgotthárdit. Ezek azonban még kész sincsenek.

A Körmendre és Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszünteti a közeljövőben a kormány – írta a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy megszűnnek a határmentén fekvő táborok – a nagyfai, a kiskunhalasi, a békéscsabai és a nyírbátori befogadóállomások -, valamint a Bicskén és Vámosszabadiban lévők is. Két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell – mondta a lapnak Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

A nyitott befogadóközpontokban, Vámosszabadiban, Bicskén és Nagyfán az utóbbi hetekben majdnem 1200-an voltak, ami 15-20 százalékkal több, mint ezeknek a táboroknak a kapacitása. Jelentős a zsúfoltság az őrzött központokban is, ahol több mint 400 embert helyeztek el, ráadásul folyamatosan újabbak érkeznek.

A két, nyugati határ menti településen, Szentgotthárdon és Körmenden a terv szerint összesen 600-700 ember befogadására alkalmas sátortábor nyílik. Szentgotthárdon viszont a lap szerint még meg sem kezdték az építkezést, mert a kiszemelt terület belvizes, ráadásul lakossági tiltakozás is nehezítheti a megvalósítást.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!