Keresés

Kétségbeesésükben hősugárzókat visznek be a szülők a fagyos kispesti általános iskolába

Az egyik szülő szerint az egész fűtési rendszer rossz az intézményben. De annyira, hogy rendesen megjavítani állítólag nem lehet, csak tavasszal, a fűtési szezon után, amikor ki fogják cserélni az egész rendszert.

A Wekerle-telepen található Erkel Ferenc iskola nagyon hideg, ezen a télen legalábbis – írja a 444.hu egy gyerekét oda járató szülőre hivatkozva.  X., akinek odajárnak a lányai, azzal jelentkezett ugyanis a lapnál, hogy december óta nem működik rendesen a fűtés:

Már két alkalommal kellett elhoznunk a gyerekeket, mert az osztályban 14°C volt. Szünet után már egyáltalán nem volt fűtés. Most valamit javítgattak, így a tegnapi napot teljesen felöltözve töltötték kb. 19°C-ban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok. A KLIK annyit mondott telefonban, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani” – mesélte a szülő.

„Az egyik anyuka hősugárzót vitt be ma reggel. Az ötlet onnan származott, hogy a KLIK nagyteljesítményű hőlégfúvókat ígért hétfő reggelre. 1 db konnektor van a teremben és nem merik bekapcsolni, mivel az elektromos hálózat nagyon elavult. Kérdem én..akkor mi lesz?” – folytatta. 

A 444 újságírója elért egy iskolához közeli forrást, aki megerősítette, hogy az egész fűtési rendszer rossz az intézményben. De annyira, hogy rendesen megjavítani állítólag nem lehet, csak tavasszal, a fűtési szezon után, amikor ki fogják cserélni az egész rendszert. A lap forrása szerint az nem igaz, hogy a KLIK ne csinálna semmit, mert az embereik állandóan ott vannak és igyekeznek legalább időlegesen beindítani a fűtést egyes termekben legalább, de azokban is csak alkalmanként sikerül. De ez sem elég mindig, így január másodikán, amikor teljesen leállt a kazán, haza kellett küldeniük délelőtt a gyerekeket.

A 444 kérdésére megerősítették, hogy egyes szülők már ott tartanak, hogy elektromos hűsugárzót visznek be, hogy ne fagyjon meg a gyerek. De ezzel több baj is van. Tűzvédelmi okokból eleve nem szabad ilyesmit hosszabbítóba dugni, csak közvetlenül a fali hálózatba, az iskola pedig eleve abszurdnak és veszélyesnek találná a sufnimegoldást. Különös tekintettel arra, hogy az épület elektromos hálózata is veszélyes mértékben elaggott. 

A helyzet az alagsorban a legdurvább, így ha hétfőn megérkezik a négy a KILIK-es hőlégfúvó, ott fogják bevetni azokat. Persze ha nem ég ki a hálózat miattuk, de ez csak akkor fog kiderülni,. Bíznak azért benne, mert az alagsorban állítólag más elektromos hálózat van, mint a fenti öreg, veszélyes – írja a 444.hu.

A Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola működtetési feladatait 2016. december 31-éig az illetékes önkormányzat látta el. A Külső-Pesti Tankerületi Központ 2017. január 1-től  vette át az intézmény működtetését az önkormányzattól. A rossz műszaki állapotban lévő fűtési rendszer hibáját a szétfagyott légkezelő  okozta. A tankerületi központ haladéktalanul intézkedett a hiba elhárításáról. A törvény által előírt hőmérséklet biztosítása érdekében, fűtőpanelek beszerzésére és beüzemelésére kerül sor a hétfői nap folyamán. A tankerület mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között folytassák tanulmányaikat.

A Klik péntek délután közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola működtetési feladatait 2016. december 31-éig az illetékes önkormányzat látta el. A Külső-Pesti Tankerületi Központ 2017. január 1-től  vette át az intézmény működtetését az önkormányzattól. A rossz műszaki állapotban lévő fűtési rendszer hibáját a szétfagyott légkezelő  okozta. A tankerületi központ haladéktalanul intézkedett a hiba elhárításáról. A törvény által előírt hőmérséklet biztosítása érdekében, fűtőpanelek beszerzésére és beüzemelésére kerül sor a hétfői nap folyamán. A tankerület mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között folytassák tanulmányaikat – írják.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!