Keresés

Két új menekültbefogadó állomás épül

Martonfán és Sormáson épülnek új menekültbefogadó állomások. A kormány több mint húszmilliárd forintot különített el a határzár építésére és a migránsok átmeneti elhelyezésére.

Két új, ideiglenes menekültbefogadó állomást épít a kormány, az egyiket a Baranya megyei Martonfán, a másikat a Zala megyei Sormáson – közölte az MTI. Az Index összefoglalója szerint az állomások létrehozásáról szóló rendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Ez azt jelenti, hogy nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, lefolytatni a településképi véleményezési eljárást, és településképi bejelentési eljárásra sincs szükség.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére és a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet. A kiegészítésből sátortáborokra és a lakott területen levő állomások elköltöztetésére is költenek.

A most működő befogadó állomások óriási túlterheltséggel küzdenek, a vámosszabadi táborban levő zsúfoltságról itt találhat képeket.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!