Keresés

Két év után bocsánatot kért a Fidesz a szóvivője miatt

Bocsánatot kért a Magyar Helsinki Bizottságtól a Fidesz, amiért két éve alaptalanul vádolta a kormány lejáratásával. A pártot bírósági ítélet kötelezte erre. 

Nyilvánosan kért bocsánatot a Fidesz egy két évvel ezelőtti sajtótájékoztatón elhangzottak miatt. 2013. augusztus 17-én Hoppál Péter Fidesz-szóvivő tartott egy sajtótájkoztatót amin egy Heti Válasz cikkre hivatkozva azt állította, hogy más szervezetek mellett a Helsinki Bizottság is azért kapott támogatást, “hogy Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa”.

A Fidesz bocsánatot kér a Helsinki Bizottságtól, amiért Hoppál Péter valótlanul állította a fentieket – olvasható a párt honlapján közzétett rövid közleményben. Erre egy még júniusban hozott bírósági ítélet kötelezte a pártot, ami saját honlapja mellett a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben is közzétette a bocsánatkérést.

A 2013-as sajtótájékoztatón Hoppál nem csak a Magyar Helsinki Bizottságot, hanem a Társaság a Szabadságjogokért, a Haza és Haladás Alapítványt, az Eötvös Károly Intézetet, a Nők a nőkért Együtt az erőszak ellent, a Háttértársaság a melegekért, a Demokratikus Ifjúságért Alapítványt, a MONA Magyarország Női Alapítványt, a Krétakör Alapítványt és az Amnesty International Magyarországot is azzal vádolta, hogy Bajnai Gordon korábbi kormányfőt is támogató szervezetek pénzelték őket, hogy lejárassák a kormányt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!