Keresés

A karácsonyfában egy manó lakik

Van, akinek a mesebeli karácsonyfája egy kis manó lakhelye, van, aki akkora csizmákat rajzolt, mint egy többemeletes ház, hogy mindenkinek férjen bele ajándék. Karácsonyi rajzaikon keresztül most megismerhet tíz, szegénységben élő gyereket Berettyóújfalu térségéből. És nem is akármilyenek a rajzok, hisz a gyerekek mindannyian az Igazgyöngy Alapítvány művészeti programjában vesznek részt.

Igazgyöngy alapítványos gyerek karácsonyi rajzai
Amanda 4 éves, húgával, édesanyjával, édesapjával és nagymamájával él Mezősason. Sokat segít a szüleinek és nagyon szeret a kistestvérével játszani. Szeret vidám dolgokat rajzolni, amin mások is nevetnek.
Igazgyöngy alapítványos gyerek karácsonyi rajzai
Balra a tízéves Kevin rajza látható. 8 éves testvérét és őt az édesanyjuk egyedül neveli. Az ő mesebeli karácsonyfája egy kis manó lakhelye. Díszek helyett inkább ezt a mesét rajzolta meg. A jobb oldali rajzot alkotó Lilla 10 éves, negyedik osztályos kislány, aki a szüleivel él. Édesanyja közmunkán dolgozik édesapjának viszont nincs munkája. Mivel nincs testvére, nagyon élvezi a társaival való együttlétet. Legszívesebben rajzol. Másokkal, de egyedül is.
.
Virág nyolc éves, szüleivel és testvéreivel él Körösszakálban. Édesapja közmunkán dolgozik, édesanyja a másfél éves testvérével van otthon gyesen. Van még egy elsős testvére is. Virágnak a bibiliai történetben legjobban a három király tetszett.
.
Csaba 12 éves, sajátos nevelési igényű tanuló. Szüleivel, 17 éves bátyjával és 14 éves nővérével él. Az ő rajzán akkora csizmákat ábrázolt, amibe nemcsak az ő családjának az ajándékai férnének el, hanem másoké is. Mindenkinek adna belőle.
Igazgyöngy alapítványos gyerek karácsonyi rajzai
Balra Vanessza rajza, aki 8 éves, másodikba jár. A család három gyermeket nevel, ahol Vanessza a legidősebb, húga 5 éves és van még egy öccse, aki fél éves. Szeret rajzolni, imádja a színeket.  Jobbra Virág rajza. Komádiban él kishúgával, aki 5 éves. Nagymamája neveli, nagy szeretetben, mindent próbál megadni nekik. Virág igyekszik az iskolában….szeretné, ha mindenki meg lenne elégedve vele.
.
Dzsamina 7 éves, elsős kislány. Hat testvérével, szüleivel és nagymamájával él egy pici faluban, Toldon. Jó nagy csizmákat rajzolt az ablakba, hogy mindenkinek férjen bele „meglepi”. Nagyon szeret énekelni, szavalni, és persze rajzolni is.
.
Gábor egy elsős kisfiú, Biharkeresztesről. Szüleivel és két kisebb testérével él. Tetszett neki a bibliai történet Jézus születéséről. Próbálta elképzelni, milyen lehetett.
Igazgyöngy alapítványos gyerek karácsonyi rajzai
Jocó 11 éves, Berettyóújfaluban él 9 és 8 éves fiú testvérével és édesapjukkal. Édesapjuk egyedül neveli őket, példásan. A kis házat, amiben laknak, saját kezűleg építi, sokat dolgozik, hogy a gyerekeknek mindene meglegyen. Jocó nagyon szófogadó, kötelességtudó fiúcska. Szeret rajzolni és olvasni.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!