Keresés

Jöhet némi tűzoltás a gyerekvédelemben

Több pénzt és okosabb szervezést ígér a gyermekvédelmi rendszernek Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár 2016-ra, ezért egyesítik a családsegítő és gyerekjóléti központokat, miközben a magasabb támogatást is oda koncentrálják majd, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Egyesítik a családsegítő és a gyerekjóléti központokat január elsejétől, hogy megszüntessék az eddigi párhuzamosságokat, jelentette be tegnap Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár. Jelenleg a családsegítő központok elsősorban azoknak a családoknak segítenek, akik maguk kérik, a gyerekjóléti szolgáltatás viszont kifejezetten a gyerekekre irányul, de nem önkéntes: ha a család nem működik együtt, az hatósági intézkedést vonhat maga után. A hatósági funkciót most teljesen el fogják különíteni.

Czibere azt is elmondta, hogy 2016-tól tíz százalékkal, vagyis kb. 460 millió forinttal növelik a szolgálatok támogatását, ráadásul azt ígérte, hogy a hátrányos helyzetű települések több forrást kapnak, hogy több családgondozót tudjanak foglalkoztatni. Az államtitkár szerint így sokkal több figyelmet szentelhetnek majd a családokra.

Hogy mitől recseg-ropog a gyermekvédelmi rendszer, arról itt és itt olvashat bővebben.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!