Keresés

Jogszerűen működtek Lázár feljelentett civiljei

 A Norvég Civil Alap pénzeinek elosztásában résztvevő szervezetek jogszerűen működtek, csupán adminisztratív hiányosságokat talált náluk a Fővárosi Főügyészség.

Lezárult az a törvényességi eljárás, amelyet öt civil szervezet esetében kezdeményezett a Lázár János által vezetett Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) – írja az Index a Magyar Nemzetre hivatkozva. A vizsgálat kiderítette, hogy a Norvég Civil Alap pénzeinek elosztásában résztvevő szervezetek jogszerűen működtek, csupán adminisztratív hiányosságokat talált náluk a Fővárosi Főügyészség. A lap információit az ügyészség szóvivője is megerősítette.

Az ügyészség három alapítványnál és két egyesületnél azt vizsgálta, hogy az érintett civil szervezetek a Kehi megkeresésében meghatározott jogkörben működtek-e. Bagoly Bettina, az ügyészség szóvivője szerint három alapítványnál nem volt szükség „érdemi ügyészi intézkedésre”. Egy alapítvány nem tette fel honlapjára a 2012. és a 2013. évi beszámolókat, velük szemben jogszabálysértést állapítottak meg, amelynek megszüntetésére jelzést nyújtottak be. Az ötödik egyesület pedig már nem működik.

A norvég pénzek felhasználásával kapcsolatban tavaly ősszel indított vizsgálatot a Kehi, a rendőrség pedig nagy erőkkel vonult ki például az Ökotárshoz, amelynek vezetőjét be is vitték kihallgatásra.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!