Keresés

A jobbikos Kovács Béla felesége a KGB-nek dolgozhatott

Az Index cikke szerint a kémkedéssel gyanúsított EP-képviselő felesége korábban a KGB-nek dolgozhatott, egy osztrák és egy japán férvial kötött házasságáról pedig Kovács Béla sem tudott.

Kovács Béla Jobbikos európai parlamenti képviselő orosz kötődésű múltjáról közölt cikket az Index. A politikus mentelmi jogának felfüggesztését májusban kémkedés gyanúja miatt kérte a Legfőbb Ügyészség. A jó orosz diplomáciai kapcsolatokat ápoló Kovács tagadta, hogy köze lenne az orosz titkosszolgálathoz.

Az Index cikke részletesen foglalkozik Kovács és felesége, Szvetlana Isztohin múltjával. A cikk szerint Kovács nevelőszülőknél nevelkedett, vér szerinti apja pedig egy szovjet katonatiszt volt. Nevelőszüleivel 1976-ban Japánba költözött, ott ismerkedett meg későbbi feleségével Szvetlana Isztohinnal.

A cikkben nyilatkozik Kovács nevelőapja, aki szerint Szvetlana Isztohin a KGB futára volt. Sokat utazott a világban, és házasságot kötött egy japán és egy osztrák férfival is. Utóbbi az Index szerint csupán névházasság volt, és az osztrák állampolgárság megszerzéshez volt szükséges. A cikk szerint Kovács meglepődött, amikor közölték vele felesége korábbi házasságait, és azt mondta, „most már nekem is lenne mit kérdeznem a feleségemtől”. Kovács nevelőapja azt mondta, Isztohinnal való találkozása után nevelt fia „teljesen más emberré vált, mintha kicserélték volna”, szerinte még a Szovjetunióhoz való viszonya is megváltozott.

Kovács 2003-ban költözött vissza Magyarországra, és  azóta tagja a Jobbiknak, 2010 óta pedig európai parlamenti képviselő. A hatóságok 2009 óta nyomoznak utána. Kovács most az Indexnek újra megismételte, amit már korábban is mondott hogy ő soha, semmilyen titkosszolgálattal nem állt kapcsolatban, ahogy a felesége sem, akit állítása szerint nagyon jól ismer.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!