Keresés

Jászberényben befenyítették a romákat: nem lesz segély, ha jönnek a migránsok

Az október 2-i kvótanépszavazáson való részvételre buzdító jászberényi lakossági fórumon Kövér László és két fideszes helyi politikus válogatott idegengyűlölő érvekkel győzködte a helyieket, miért utasítsák el az EU menekült-betelepítési kvótáját.

Új érvekkel állt elő a kormányzati kommunikációs gépezet arról, miért szavazzanak nemmel a választópolgárok az október 2-i kvótanépszavazáson, amelynek tétje az európai uniós menekült-betelepítési kvóta elfogadása vagy elutasítása. Kövér László, az országgyűlés elnöke és Pócs László helyi fideszes képviselő Jászberényben tartott kvótafórumot, amelyről az Index tudósított.

Kövér László a tudósítás szerint történelminek nevezte a közelgő kvótanépszavazást, mert az Magyarország és Európa sorsát is meghatározza. Majd úgy folytatta, a menekültek betelepítése egy háború része a magyar nemzeti kultúra ellen, és Európa kulturális, vallási, etnikai arculatát is megváltoztatja.

Kövér azt is kiemelte: a magyarok a gyerekeik jövőjével játszanak, ha nem mennek el szavazni és beengedik a migránsokat, hiszen az aggasztó európai és a magyar demográfiai helyzet miatt előbb-utóbb a migránsok lassan többségben lennének Magyarországon.

Ehhez kapcsolódóan az Index cikke szerint Szabó Tamásnak, Jászberény fideszes polgármesterének is volt egy érve. Azt javasolta a jászberényi romáknak, hogy menjenek el nemmel szavazni, mert „minden segítség véges”, és ha a migránsokat betelepítik, és segélyt kell nekik adni, az nekik jelenthet majd kevesebb pénzt.

A 2,5 órás, teltházas fórumon az Index tudósítása szerint a már megszokott bevándorlóellenes szövegek is elhangzottak: mint az, hogy a migránsok tulajdonképpen gazdag emberek, és hogy ahelyett, hogy otthon védenék a hazájukat, hagyják, hogy a háborús övezetekben helyettük az európai hadseregek harcoljanak.

Az Orbán Viktor hétfői őszi ülésszaknyitó parlamenti beszédéből ismerős, a baloldal és az EU menekültbetelepítési különalkujáról szóló fenyegetés helyi változata is elhangzott a jászberényi fórumon: a helyi DK-s képviselő, Gedei József korábbi bevándorlásbarát javaslatán élcelődve győzködte Pócs János és Szabó Tamás a közönséget, hogy a baloldal migránspárti.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!