Keresés

Instagramon cigányozik egy magyar orvos

A közösségi oldalon azt írja, hogy szíve szerint csak akkor kerülne orvosként kapcsolatba cigány nők nemi szervével, ha abortuszt kéne végrehajtani rajtuk.

„Előbb-utóbb minden csaj itt köt ki” – szöveggel pózol a vaginális műtő előtt egy férfi műtős felszerelésben egy hazai kórházban, a kommenteknél pedig azt írja, hogy csak abortusznál turkálna örömmel cigány nők vaginájában – írja az Index.

Erre a nyilvános Instagram-oldalon szereplő, három évvel ezelőtt készült fotóra egy olvasó hívta fel a lap figyelmét. A nagyjából heti rendszerességgel frissülő oldalon – mielőtt törölték – egy olyan orvos arca és személyes információi szerepeltek, aki jelenleg medikusok gyakorlatvezetőjeként, illetve egy vidéki kórházban rezidens orvosként dolgozik.

Az Instagram oldalon szerepelt például az orvosnak a nyilvántartási száma az Egészségügyi és Engedélyezési Hivatal oldalán, illetve egy fotó arról a papírról, amin gyakorlatvezetőként tünteti fel őt a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karának Pszichiátriai Tanszéke (ezen a 2015/2016-os tanév első féléve szerepel dátumként).

A feltöltött fotók sokfélék. „Egy ideális kapcsolatban a nő reggel bemutatkozik” – látható például egy éppen öltözködő férfi egy ágyban fekvő pucér nő mellett az egyik fotóján, egy másikon pedig egy cuki nyuszi, azzal a felirattal, hogy „amikor nemet mondasz az orális szexre, egy kisnyuszi elkezd sírni”.

Az Index elérte az orvost, akinek az arca és neve szerepelt az oldalon. Ő kis időt kért, egyeztetett jogi képviselőjével, majd azt nyilatkozta, hogy „nincs Instagram-oldalam, soha nem írtam ilyeneket, nem tudom, miért szerepel ott a nevem. Nem tudom, ki és miért rakott fel ilyen képeket rólam.” A telefonbeszélgetés után öt perccel már elérhetetlen volt az említett Instagram oldal.

Megkérdezték a Debreceni Egyetem sajtóirodájának álláspontját is az ügyről, akik azt írták: „Az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot kezdeményezünk. Első lépésben azt vizsgáljuk meg, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának van-e ilyen nevű alkalmazottja.”

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!