Keresés

Hónapokig élt fűtés nélkül egy autista fiú egy Békés megyei otthonban

Egy Békés megyei otthonban élő autista fiú tavaly egy dühroham közben letépte a radiátort a szobájában. A fűtőtestet senki sem rakta vissza, egészen addig, amíg az édesanyja meg nem vette hozzá a kellékeket, és nem tette közzé az egészet a Facebookon. Vasárnap azt írta, újra van radiátor, az intézmény pedig kivizsgálja az esetet. 

A 24 éves Feca autista, és egy Békés megyei otthonban él. Anyja, Ildikó vasárnaponként 80 kilométert utazik, hogy meglátogathassa a fiát, akit azért adott otthonba, mert Feca autizmusa olyan súlyos, hogy otthon már nem tudták ápolni – írja a 444.hu. Ezen a télen azonban eddig egyáltalán nem volt fűtés Feca szobájában, a fiú ugyanis tavaly nyáron egy dührohama alatt letépte a radiátort a falról. Anyja azóta hiába kéri, hogy tegyék vissza a fűtőtestet, az otthonban senki nem csinál semmit.

Az anya néhány hónap után megelégelte ezt, és maga hívta fel a szerelőket az otthonban, de ott meg azt mondták neki, hogy a karbantartókhoz nem is érkezett bejelentés a leszakított radiátorról. „Legutóbb, amikor a fiamnál jártam, a keze olyan volt, mint egy jégcsap. Én is nagykabátban ültem végig. „Az ápolók egy plusztakarót adtak a fiamnak, hogy ne fázzon. Mondanom sem kell, nem ért semmit. Tényleg így kell bánni egy sérült emberrel?”- idézi a lap az anyát.

Ildikó a Bors szerint havonta több tízezer forintot fizet az otthonban az ellátásért. Végül rengeteg utánajárás után annyit mondtak a karbantartók, hogy két alkatrészre van szükség a radiátor visszarakásához. „A karbantartó közölte velem, hogy az alkatrészek beszerzése nagyjából egy-két hét az engedélyek és a papírmunka miatt. Ekkor fogtam magam, és én magam megvásároltam az alkatrészeket, amiket aztán beszolgáltattam az otthonnak. Remélem, a következő fagyokat nem egy dupla pokróc alatt kell átvészelnie”.

Néhány nappal később Ildikó azt írta a Facebookon, hogy Feca szobájában vasárnapra újra meleg volt, az intézmény igazgatója pedig megígérte, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben. 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!