Keresés

Hetedikben eldöntenék, hol tanulhat tovább a gyerek

Kompetenciateszt alapján dőlhet el a jövőben, hogy az általános iskolából inkább szakiskolába vagy gimnáziuba érdemes küldeni a gyereket. Ez áll a kormány szakképzési koncepciójában, amit a Magyar Nemzet ismertet.

Pályaorientációs tanácsadással egybekötött kompetenciatesztet vezetne be a kormány az áltlános iskola hetedik osztályának végén. Ez alapján a képesség- és tudásfelmérés alapján dőlne el, hogy hol – szakiskolában vagy gimnáziumban – folytathatják tanulmányiakat a gyerekek – írja a Magyar Nemzet.

Diákok dolgoznak az új számítógépeken az Arany János Általános Iskola informatikai termében 2014. október 20-án. Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az iskolában tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy 30 ezer új informatikai eszközt telepítenek iskolákba, majd átadta az elsők között üzembe helyezett gépeket | Forrás: MTI/Ujvári Sándor
Diákok dolgoznak az új számítógépeken az Arany János Általános Iskola informatikai termében | Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A szakképzés vonzerejének visszaállítását célzó stratégia a gazdasági igényekkel harmonizáló beiskolázási struktúrát hozna létre, ehhez pedig a mostaninál több jól képzett szakmunkásra és technikusra van szükség – írja a lap a birtokában levő szakképzési koncepcióra hivatkozva.

A Magyar Nemzet szerint a gimnáziumi képzés minőségének megtartása is indokolttá teszi  a beiskolázási arányok megváltoztatását, és a tervek között szerepel, hogy az átjárhatóságot is segítenék a különböző oktatási rendszerek között.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!