Keresés

Hatvan szakot szüntet meg a kormány, vasárnap tüntetnek

Hatvan alap- és mesterszakot akarnak eltüntetni a felsőoktatásból, ezért vasárnap estére tüntetést szervez  a Kossuth térre egy hallgatói Facebook-csoport. A parlament várhatóan jövő héten dönt az előterjesztésről.

Hatvan egyetemi szakot szüntet meg a kormány 2016-tól, ezért vasárnap tiltakozást szervez a Kossuth térre a “Ne szűnjön meg az ELTE TáTK – Veszélyben vannak az egyetemeink” Facebook-csoport. A parlament a jövő hét elején fogadhatja el a 2016/2017-es tanév képesítési jegyzékét, amelyből többek közt eltűnik a kulturális antropológia és a társadalmi tanulmányok alapszak, illetve a szociális munka és a vizuális kultúratudomány mesterszak is. A vasárnapi tiltakozás “Halotti tor” nevű Facebook-eseménye szerint a szervezők beszédekkel és performansszal készülnek, amelynek keretében a “kormány és az egyetemek focicsapata fog összecsapni egymással”.

Ugyanez a csoport szervezte a tavaszi tiltakozásokat is, amikor kiderült, hogy a kormány megszüntetné a nemzetközi tanulmányok alapszakot is. Szerintük ez az ELTE Társadalomtudományi Karának létét is veszélybe sodorta volna. A kormány végül meghátrált, és a nemzetközi mellett más szakokat is megtartott, huszonegy alap- és harminchét mester-, illetve két osztatlan képzést viszont így is lehúznak a listáról. Az Eduline itt gyűjtötte össze az alapképzések listáját, itt pedig a megszűnő mesterszakokat találja.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!