Keresés

Hat embert rúgtak ki a hamis Orbán-interjú miatt

Ismeretlen tettes meghamisította a karácsonyi Orbán Viktor-interjút a Fejér Megyei Hírlapban, mire a kiadó kirúgott öt szerkesztőt és a gazdasági vezetőt.

Elbocsátották Kinde Kálmánt, a Pannon Lapok Társaságának gazdasági ügyvezető igazgatóját a Fejér Megyei Hírlapban megjelent meghamisított Orbán-interjú ügye miatt – írja a Mandiner. A lap a hírlap munkatársaitól tudta meg, hogy belső hírlevélben tájékoztatta a társaság az alkalmazottait az ügyvezető távozásáról.

A Fejér Megyei Hírlap december 24-i számában megjelent Orbán-interjúba belekerültek nem a miniszterelnöktől származó mondatok is.  Az ügyben a a lapot tulajdonló társaság azonnali vizsgálatot folytatott le és felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének, Klecska Ernő lapszerkesztőnek és Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének. Az Index információi szerint ők munkaügyi perre készülnek a volt munkáltatójukkal szemben.

(Mandiner, Index)

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!