Keresés

Hajnalig tüntetnek az egészségügyisek

Több ezren mentek el Sándor Máriáék tüntetésére péntek estre a Kossuth térre. Az egészségügyi állapotok ellen tiltakoznak, a védőnők fekete ruhában érkeztek. Hajnalig terveznek maradni, éjszaka pedig fellép még a PaDöDő is.

Több ezren mentek ki péntek este a Kossuth térre, ahová Sándor Mária feketeruhás ápoló hirdetett meg hajnalig tartó virrasztással kísért demonstrációt – írja a nol.hu. A tüntetést a kórházbezárások, az egészségügyi eszközhiány és a szakemberek elvándorlása miatt szervezték. Nem engedhetjük, hogy kórházakat zárjanak be és helyettük stadionok épüljenek! – írták.

Egészségügyi tüntetés
Fotó: Magócsi Márton

A szervezők papírszékeket állították fel a téren, amelyek mind megteltek. A védőnők egységesen fekete pólóban jelentek meg, „Védőnő vagyok” feliratú szalaggal.

Egészségügyi tüntetés
Fotó: Magócsi Márton

Van még valaki, akihez nem jutott el a hangunk; aki azt gondolja, hogy minden rendben van? – mondta felszólalásában Kiss László ápoló a lap tudósítása szerint. Demeter Éva, a fogyatékkal élők képviseletében, azt mondta, hogy a hatalom becsapta őket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke arról beszélt, hogy az ország beteg, de “az igazán betegek az ország vezetői, akik hagyják lepusztulni a betegápolást”. “Mi kell ahhoz, hogy egy egészségügyi dolgozó végre ugyanannyit kereshessen, mint egy raktáros?” – kérdezte.

Egészségügyi tüntetés
Több ezren tüntettek Fotó: Magócsi Márton

A demonstráció részt vevői hajnalig fognak virrasztani. Este nyolctól többek között Dés László, Parti Nagy Lajos és Grecsó Krisztián képnek fel, aztán PaDöDő koncert és kerekasztal-beszélgetés lesz.

Egészségügyi tüntetés
Sándor Mária Fotó: Magócsi Márton
Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!