Keresés

Ha nem beszélsz szépen, nem kapsz tüzelőt

Könnyen megütheti a bokáját, aki tiszteletlenül beszél Konyáron, vagy alkoholt vesz a saját pénzéből, miután a konyári polgármester úgy döntött, csak azoknak ad szociális tüzelőt, akik nem hoznak szégyent a falura. Víg Szilárd, akit korábban rasszista megjegyzései miatt rúgtak ki tanári állásából, egy személyben fogja eldönteni, ki zülleszti a közösséget, és ki nem. 

Túligénylés esetén nem kaphat szociális tüzelőt Konyáron az, aki a polgármester szerint részegeskedik, szemetel, tiszteletlenül beszél, alkoholt és dohányt vásárol, vagy korábban bűncselekményt követett el, írja a Népszabadság. A lap idézi Víg Szilárd polgármester levelét, amelyben azt írja, „a tiszteletlen, neveletlen, közösségzüllesztő tevékenységükkel Konyár településre szégyent hozó polgároktól mindenfajta segélyezési lehetőséget megvonni illetőleg megvonatni kívánok”.

Konyár nemrég hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán, amelyet szociális tűzifára vagy barnaszénre fordíthatnak. A kiírás szerint a támogatásban a szociális ellátásban és települési támogatásban részesülő lakosok, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok részesülhetnek. Víg a Népszabadságnak azt mondta, a településen betartják a minisztériumi szabályokat, a további jogosultsági feltételekről pedig külön rendeletet hoztak.

Víget 2012-ben bocsátották el történelemtanári állásából, miután kiderült, hogy egy érpataki rendezvényen a roma származású gyerekekre azt mondta, „teljesen hülyék”, és velük szemben sokszor nem használ más, csak „a fizikai erőszak”, ami „párszor kellett” is. Elbocsátásakor a Jobbik és Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester is támogató felvonulást tartott a településen.

Nem egyedi eset, hogy egy polgármester saját belátása szerint dönt a segélyek kiosztásáról, sok helyen a vécé és a veteményes állapotát is vizsgálják. Erről itt írtunk bővebben.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!